Soarecii sunt adesea infestati cu purici, capuse si acarieni. In cazul in care un soarece infestat este ucis printr-o capcana mecanica sau cu otrava, parazitii acestuia vor ramane in urma, in cautarea de o noua gazda. Acest lucru este un advertisment pentru propietarii de animale de companie sau a celor cu copii mici. Indicat este, dupa inlaturarea soarecilor din capcanele mecanice, sa dezinfectati locul respectiv cu un detergent si apa calduta.

Unii soareci sunt capabili sa recunoasca si sa evite o capcana traditionala impotriva lor. Cand montati o cursa pentru soareci, asigurati-va ca rozatoarele de companie sau alte animale mici (ex: broaste, soparle) sunt in custile lor. Un animal de companie care mananca un soarece otravit, de asemenea se poate intoxica cu substanta din otrava soarecelui.

Acesti soareci otraviti pot fi toxici si pentru om, de aceea este indicat sa folositi manusi cand inlaturati soarecele din cursa. In timp soarecii s-au imunizat si pot fi rezistenti la anumite otravuri. Excrementele soarecilor pot fi periculoase pentru sanatatea dumneavoastra, asadar unde gasiti aceste excremente nu ezitati sa aplicati un dezinfectant. Cele mai bune momeli atractante pentru soareci sunt: ciocolata, unt de arahide, carne, peste afumat.

Cele mai indicate capcane de eliminare a soarecilor sunt dispozitivele cu ultrasunete. Sunt produse ce emit ultrasunete pe o anumita frecventa, pe care doar soarecii o percep ca un zgariat pe o tabla. Aceste ultrasunete afecteaza sistemul nervos al soarecilor, fortandu-i sa paraseasca zona acoperita de aparat. Dispozitivele cu ultrasunete sunt ecologice, non-toxice ptr om sau animalele de companie si respecta normele europene.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s