Cum sa indepartezi un sarpe?

Posted: Ianuarie 31, 2014 in Articole
Etichete:, , , , , , , ,

V-ati intrebat vreodata cum profesionistii prind serpii atat de usor? Nu ar fi mai simplu sa apelati la cateva solutii ptr prinderea acestora, decat sa cereti ajutorul specialistilor? Serpii sunt fascinanti dar si foarte periculosi. Atunci cand sunt prinsi pot fi manipulati cu grija, folosind cateva elemente de baza pe care le puteti gasi in jurul casei sau in gradina.
sarpe_ridicat_cu_batulMetoda 1
Asigurati-va ca sarpele nu este veninos. Nu doriti ca pentru prima incercare de a prinde un sarpe sa se incheie intr-un dezastru! Respectati sarpele, lungimea sa, culorile sale, precum si alte caracteristici distinctive. Identificati specia printr-un motor de cautare pe google (de ex: sarpe rosu galben Romania). Gasiti un bat sau orice obiect lung si subtire si distrage atentia sarpelui cu batul respectiv. Apucati ferm coada soarpelui si ridicati de ea in sus, lasand partea din fata a corpului sau pe teren, dar pastrand picioarele si propiul corp cat mai departe posibil de sarpe. Puneti capatul batului la jumatatea corpului si ridicati-l de la sol. Acest lucru va face mai calm sarpele decat daca apucati de capul lui, si va permite totodata sa controlati pozitia acestuia cu usurinta. Eliberati sarpele intr-o zona noua, cat mai departe de casa, cu o multime de locuri pentru a se ascunde, cum ar fi ziduri de piatra sau niste tufisuri. Puneti capul sarpelui pe sol si eliberati coada. Sarpele va cauta imediat adapost pentru a scapa de „pradator”. Spalati-va bine pe maini dupa acest fenomen, serpii si alte reptile, uneori transporta bacterii foarte daunatoare omului. Nota: serpii tineri musca mai frecvent atunci cand sunt atacati sau speriati!

Metoda 2
Puneti un cos de gunoi mare rasturnat pe partea sarpelui. Folositi o matura de uz casnic si impingeti-l in cosul de gunoi, astfel poate fi transportat cu usurinte intr-o zona pustie, departe de casa.

Metoda 3
Daca aveti la indemana ceva textil si vechi precum: fata perna, sac pentru lenjerie sau ceva cu capac securizat (cutiile de carton nu sunt recomandate) puteti prinde cu usurinta sarpele. Aruncati sacul din panza ca un mototol, peste capul sarpelui si partea superioara a corpului. Sarpele se va panica sub panza si va ramane nemiscat. Peste sarpe pune-ti o perna pentru a putea apuca de gura sacului. Luati cu grija sacul, strangeti-l la gura si eliberati-l departe de casa.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s