O parte din opera cartitelor si anume aceea de a sapa continuu, se desfasoare in gradina, solarul sau gazonul dumnevoastra. Toate cartitele de pe planta sapa intr-o zi mai mult decat o face un excavator. Cartitele sunt minunate in gradina, deoarece sunt insectivore, ele reducand drastic numarul coropisnitelor, larvelor de orice tip de insecta daunatoare solului. Prin activitatea lor, cartitele imbunatateste calitatea solului. Si totusi, cartita face si ravagii in gazon, distruge straturile florilor, legumelor, iar daca au patruns intr-o sera, paguba este pe masura. Tineti cont ca aceste vedete nedorite din gradina dvs sunt ocrotite prin lege in Uniunea Europeana. Trebuie actionat imediat in alungarea acestor mici vietati prin cateva metode ecologice si anume:

Inundarea galeriilor este o metoda care le determina uneori sa paraseasca zona respectiva. In perioada secetoasa, metoda inundarii este ineficienta deoarece apa este absorbita de pamantul uscat.

Aparate pe baza de vibratii – dispozitivele au forma unei ciuperci si se infig in pamant. Aparatele sunt cu acumulatori solari sau reincarcabili. Odata instalele dispozitivele, acestea vor emite vibratii in sol alungand cartita din zona protejata. Cartita va percepe aceste vibratii ca un seism, determinand-o sa paraseasca galeria.

Gel pentru alungarea cartitelor – un gel care are la baza esenta de usturoi si este rezistent la intemperii. Umpleti galeriile cartitelor cu acest gel iar la contact cu mirosul de usturoi aceasta va parasi zona protejata.

Granule pentru cartite – se presara in galerie si pe langa aceasta granule din abundenta pentru alungarea cartitelor.

Inmuiat stiuletii de porumb in motorina si ii infigeti in galerie. Mirosul puternic de motorina va determina cartitele sa isi paraseasca locul statbilit din gradina dvs.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s