Vrabiile sunt printre cele mai cunoscute si mai frecvente pasari antropofile din preajma locuintelor. Sunt pasari sedentare. Pasarile construiesc in arbori sau scorburi cuiburi sferice in care femela depune de trei ori pe an 4-5 oua albe patate. Din pacate vrabiile sunt o specie foarte adaptabila si au invatat cu succes cum sa-si faca cuib in elementele de structura ale unei constructii. Vrabiile se aduna adesea in stoluri mari pentru a hrana si locuri de dormit, fortand agresiv alte pasari din teritoriile lor. Vrabiile sunt in general pasari-daunator galagioase mai ales atunci cand se aduna in stoluri. In afara zgomotului deranjant, problemele pe care le cauzeaza sunt des intalnite in unitati de preparare sau distributie de produse alimentare. Excrementele vrabiilor contin acid uric, care este foarte coroziv si poate provoca pagube importante la metale si alte substraturi – daca “se cuibaresc” pe perioade lungi de timp.

Solutii de alungare a vrabiilor din preajma locuin4telor dvs:

Tepi pentru pasari. tepii sunt foarte eficienti pentru utilizarea pe margini, parapeti, semne, grinzi, cosuri de fum, decupaje, camere de securitate, corpuri de iluminat, etc. Sunt confectionati de obicei din materiale inoxidabile sau chiar un plastic mai dur, nu sunt ascutiti la varf (tocmai pentru a nu rani pasarile), se instaleaza usor si au o durata lunga de viata.

Spray pentru pasari. Se utilizeaza oriunde in exterior pe terase, balcoane, ziduri, garduri, etc. Se spala suprafetele afectate de mizeria vrabiilor dupa care se pulverizeaza cu spray-ul repelent. Acest spray contra vrabiilor creeaza o bariera olfactiva, determinand pasarile sa paraseasca zona.

Aparat cu ultrasunete si sunete. Aparatele cu ultrasunete contra vrabiilor sunt o metoda umana si ecologica de alungare a acestora. Frecventa acestui tip de dispozitiv cu ultrasunete are o frecventa aleatorie si continuu variabila. Tineti vrabiile la ditanta de gradina cu flori, terasa, balcon, gazonul din fata casei si orice alta zona unde nu doriti accesul acestora.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s