Cum scapam de soarecii din casa

Posted: August 21, 2014 in Articole
Etichete:, , , , ,

Soarecii supravietuiesc tot timpul anului, ii regasim pe langa casele noastre. Oriunde gasesc mancare si adapost se vor instala foarte comod si nu vor mai pleca. Sunt musafirii nepoftiti de care nu scapam asa usor. Metodele de alungare a soarecilor sunt multe si foarte variate dar nu toate au efectele asteptate. Va propunem cateva metode de alungare eficienta a acestor mici rozatoare:

Exista numeroase produse raticide sub forma de pasta sau grau, toxice pentru soareci. Majoritatea contin Bitrex, o substanta foarte amara si toxica pentru soareci dar la fel de periculoasa pentru oameni, copii, batrani sau animale de companie. Cand ajungeti sa folositi otrava raticida pentru soareci, mare atentie la utilizarea ei. Se folosesc manusi de unica folosinta si de regula se amplaseaza in locuri greu accesibile copiilor sau animalelor de companie.

Alt exemplu foarte bun sunt capcanele anti soareci din carton sau plastic care se asambleaza foarte usor. In aceste capcane se aplica lipici pentru soareci si momeala. Odata capturat soarecele poate fi luat cu tot cu capcana si aruncat la gunoi.

Aparatele cu ultrasunete protejeaza locuinta si alunga soarecii ecologic. Pentru a-si dovedi eficienta, aceste aparate trebuie sa functioneze 10-15 zile incontinuu, dupa care se lasa sa functioneze preventiv. Aparatele nu polueaza mediul si au un consum minim de energie. Ele pot fi folosite si in combinatie cu metodele clasice.

De asemenea puteti folosi menta, o metoda naturala si usor de aplicat. Soarecilor nu le place mirosul de menta. Asezati frunze de menta in locurile “frecventate” de soareci iar acestia le vor ocoli. De asemenea, puteti folosi ulei de menta care se gaseste in magazinele naturiste.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s