Nu lasa soarecii sa iti invadeze casa

Posted: Septembrie 10, 2014 in Articole
Etichete:, , , , ,

mus_musculus

Sa ne cunoastem aproapele!
Soarecii sunt mici rozatoare, a caror durata de viata este de 3 ani. Lungimea unui soarece, incluzand coada este de 15-18 cm. Aceste mici vedete sunt animale nocturne, extrem de inteligente si foarte active. Soarecii sunt purtatori de purici, care acestia la randul lor raspandesc diverse boli. Acestia se inmultesc intr-un stil barbar, o femela aduce pe lume intr-un singur an aproape 800 de pui.

De ce ne viziteaza soarecii casa?
Soarecii intra in casa noastra, doar pentru simplu fapt ca le creeam conditii de trai. Resturile de mancare, mancarea animalelor de companie, semintele aruncate pe masa, gunoiul lasat deschis, diverse alimente lasate la voia intamplarii si usa deschisa invita musafirul nepoftit in casa noastra. Odata cu sosirea anotimpului rece, acestia isi fac cuib in casa, intre peretii de rigips, prin poduri, oriunde isi pot creea un adapost la caldura. Nu este indicat sa il avem ca si oaspete in casa pentru ca roade, fura si raspandeste o multime de boli.

Ai un soarece in casa, cum scapi de el?
Inainte de toate, indicat este sa avem curatenie periodica iar atunci cand depistam o fisura sau crapatura pe unde acestia se pot strecura sa facem reparatiile necesare. Soarecii ii putem combate prin diverse metode, in functie de gravitatea situatiei:

Remedii naturiste – soarecii detesta mirosul de menta, astfel putem utiliza un tampon de vata, imbibat in ulei de menta si amplasat in locurile frecventate de acestia.

Raticide – otravurile sunt minunate atunci cand sunt folosite in combinatie cu statiile de intoxicare. Pasta raticida sau grausorul se amplaseaza intr-o cutie de carton sau plastic (statie de intoxicare), soarecele este atras in capcana, mananca otrava iar moartea survine dupa cateva zile.

Capcanele mecanice – sunt eficiente ptr ca ucid soarecii in momentul capturarii. Aceste capcane au o prindere destul de ferma si sunt folosite impreuna cu substante atractante sau raticide.  Avantajul acestor capcane este ca pot fi refolosite.

Aparatele cu ultrasunete sau unde electromagnetice – aceste dispozitive inteligente au rolul de a combate soarecii si a prevenii aparitia acestora. Ultrasunetele nu sunt percepute de urechea umana, in schimb afecteaza sistemul nervos al soarecilor, provocandu-le stari de panica si neliniste. Cu aceste dispozitive cu ultrasunete eliminam soarecii din interiorul sau exteriorul casei. Dispozitivele cu unde electromagnetice ajuta la eliminarea soarecilor din interiorul peretilor de rigips, pardoselilor, si plafoanelor false. Avantajul acestor aparate pentru combaterea soarecilor este ca sunt ecologice si au un consum insesizabil.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s