Frica de soareci si sobolani – Murofobia

Posted: Septembrie 16, 2014 in Articole
Etichete:, , , , , ,

frica_de_soareci_sobolaniFrica de soareci si sobolani se numeste murofobie. Este una dintre cele mai mari si comune fobii. Frica exagerata de soareci si sobolani a fost asociata femeilor, ce ilustreaza diferite femei isterice care sar si urla atunci cand vad un soarece in preajma.

Dar nu va lasati pacaliti pentru ca acelasi lucru se intampla si la barbati, si ei sufera de murofobie, au panica de soareci si sobolani. Aceasta frica de soareci poate fi tratata prin oricare tratament standard. Evitati aceasta fobie prin diverse tratamente impotriva soarecilor.

Evitati instalarea rozatoarelor in casa dvs., astfel pastrati o curatenie strica. De aceea un prim pas este pastrarea cat mai curata a spatiilor de depozitare a mancarii si containerele in care aceasta este depozitata sa fie inchise cat mai etans.

Fara adapost si mancare adecvata soarecii nu pot supravietuii de aceea daca elimini acesti doi factori previi mult mai usor o eventuala invazie de soareci. Chiar si un singur sobolan sau soarec conteaza, deoarece acestia pot forma adevarate colonii care lasate sa se dezvolte pot aduce daune materiale enorm de mari.

Pentru reducerea numarului de rozatoare este ideala folosirea capcanelor mecanice numai dupa ce ati luat toate masurile de igiena. In timp ce capturarea rozatoarelor reprezinta un instrument foarte important in combaterea rozatoarelor, aceasta nu substituie sanitatia corecta.

Daca nu controlati sursele de hrana si apa, rozatoarele se vor procrea mai repede decat le puteti prinde. Achizitionati suficente capcane mecanice pentru a usura efortul depus pentru prinderea rozatoarelor. Nu sunt recomandate masuri de combatere, ce se bazeaza pe intimidarea si gonirea animalului (mixturi de uleiuri eterice), deoarece acestea nu au nici un efect. In cazul unei raspandiri in masa, combaterea soarecilor trebuie făcuta cu ajutorul unei firme specializate de deratizare.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s