Informatii utile despre viata rozatoarelor

Posted: Octombrie 6, 2014 in Articole
Etichete:, , , ,

rozatoare_infestareDin ce cauze exacte nu se stie, insa asocierea lor cu scufundarea corabiilor si cu epidemiile de ciuma le-a conferit o imagine intunecata. Rozatoarele sunt animale nocturne, inteligente, foarte active si foarte sociabile, in ciuda imaginii lor sumbre. Bolile raspandite de rozatoare au ucis mai bine de 10 milioane de oameni in ultimii 100 de ani. Incisivii unei rozatoare nu se opresc niciodata din crescut, la unele specii nici macar dupa moarte. Sobolanii pot sa roada chiar si beton.

Cercetatorii ne tot atentioneaza asupra faptului ca sobolanii capata dimensiuni din ce in ce mai mari, iar daca este sa ne gandim la numarul lor extrem de mare (dublu fata de numarul oamenilor din intreaga lume), ne dam seama ca existenta lor poate deveni un real pericol. In conditiile favorabile de temperatura si hrana, rozatoarele de camp pot avea pe tot parcursul anului 8-10 generatii cu 6-8 pui la fiecare generatie, astfel ca in invazii se poate ajunge la densitati de 10.000 – 12.000 exemplare/ha. Rozatoarele au cartilaje moi astfel ca isi pot aplatiza corpul si se pot strecura usor prin gauri mai mici decat ei.

Rozatoarele simt feromonii celorlalte rozatoare, ceea ce-i poate impiedica sa se imperecheze cu rudele foarte apropiate. Soarecele crescut in captivitate nu are nevoie niciodata de baie. El poate raci si dezvolta micoze ale pielii si blanii. In mod normal soarecele isi curata blana singur. Habitatul oferit de constructiile tipice pentru adapostirea pasarilor produce adesea conditii optime pentru rozatoare. Acesta ofera o temperatura constanta si un mediu controlat, fara pradatori si incurajeaza in mare masura activitatile nocturne ale sobolanilor si soarecilor.

Rozatoarele au acces practic nelimitat la furaje care pot fi obtinute direct de la hranitori, benzi transportoare sau rezervoare deschise si ca rezultat al scurgerilor. Apa potabila este, de asemenea, disponibila in mod constant si desi cuiburile de soareci nu necesita o sursa de umiditate pentru a supravietui, ei vor exploata aceste facilitati, in special in perioada de reproducere. Pe site-ul www.einsecticide.ro gasiti  sfaturi utile si produse pentru combaterea rozatoarelor.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s