mouse_in_houseBoala muscaturii de sobolan este o boala infectioasa cauzata de doua organisme distincte Streptobacillus moniliformis si Spirillum minus. Boala muscaturii de sobolan mai este cunoscuta si ca febra muscaturii de sobolan. Febra muscaturii de sobolan se refera la o infectie care de obicei este cauzata de o muscatura sau o zgarietura provocata de un sobolan infectat. Si alte rozatoare, cum are fi soarecii si gerbilii, pot transmite aceasta infectie la oameni.

Leptospiroza este o zoonoza – boala infectioasa comuna omului si animalelor, care este raspandita pe intregul glob; se cunosc pana in prezent peste 100 tipuri de leptospire care pot determina boala la om si la animale. Rezervorul principal de leptospire este reprezentat de sobolan, soarece si unele animale domestice bolnave sau aparent sanatoase (de exemplu porcul), care conserva pe timp nelimitat in organismul lor leptospirele patogene; in mod frecvent animalele domestice se contamineaza atat intre ele, cat si de la sobolan.

Ciuma este raspandita de sobolani si soareci prin intermediul puricilor orientali. Salmoneloza (intoxicatii alimentare acute) – este cauzata de o bacterie, care se poate dezvolta in sistemul de canalizare, fose septice, gunoaie si in alte medii. Aceasta traieste, in principal in excrementele de sobolani si soareci. Febra de la muscatura sobolanului este cauzata de o bacterie care traieste in saliva sobolanului si soarecelui. Ea cauzeaza gripa care poate dura cateva zile si este uneori chiar fatala.

www.einsecticide.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs. Distrugand aceste rozatoare daunatoare (sobolani si soareci) contribuim la prevenirea multor imbolnaviri ale oamenilor si animalelor domestice, la inlaturarea unor mari pagube economice, precum si la mentinerea starii de igiena a localitatilor.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s