Motive pentru care detestam soarecii

Posted: Octombrie 17, 2014 in Articole
Etichete:, , , , , ,

infestare_cu_soareci_in_casaSoarecii se inmultesc prolific, aducand pe lume la o nastere 6-10 pui. Excrementele si urina soarecilor contamineaza hrana, hainele, mobilierul si alte obiecte din casa. Soarecele de casa roade cablurile electrice si poate provoca incendii sau defectiuni ale aparatelor electronice din casa. Deasemeni, soarecii transmit o multime de boli infectioase, pot produce intoxicatii alimentare care apare atunci cand alimentele sunt infestate cu excrementele acestora.

Comportamentul soarecilor

Pentru un propietarul unei case, este foarte greu sa vada un soarece pentru simplu fapt ca acestia sunt animale nocturne. Cele mai evidente semne ale unei infestari sunt excrementele, care masoara aproximativ 30 mm. Alte indicii sunt sunetele scoase de acestia precum: tipat (un sunet ascutit) sau ros (rod absolut tot ce intalnesc in cale). Spre deosebire de sobolani, soarecii nu pleaca foarte departe de cuib, de obicei, nu mai mult de 3-5 metrii. Soricei se alimenteaza cu seminte, cereale dar adora si fructele, sunca, untul si dulciurile.

Controlul soarecilor

Pentru a obtine efecte de succes in combaterea acestora, este neaparata nevoie de capcane si alte dispozitive care controleaza activitatea soarecilor. Micile rozatoare adora sa calatoreasca incontinuu pe langa perete si marginile camerelor, astfel capcanele sau dispozitivele impotriva soarecilor se plaseaza in aceste locatii frecventate de ei. De urmarit timp de o saptamana capcanele sau dispozitivele, iar daca acestea sunt ineficiente, se recomanda mutarea lor intr-un alta locatie. Cea mai buna masura de a controla soarecii este aceea de a le impiedica intrarea in casa si de a nu le favoriza conditii prielnice de trai. Aparatul cu ultrasunete este o metoda umana si ecologica de indepartare a sobolanilor. Nu afeteaza animalele de companie, batranii sau copii mici. Este bine de retinut ca atunci cand avem o infestare cu soareci este ideal sa consultam o echipa profesionala in deratizare, chiar si pentru sfaturi in combaterea acestora.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s